یک اشپزخانه با کابینت طراحی کنید

آموزش رایگان صفر تا صد 3dsmax از سطح مبتدی تا حرفه ای

یک اشپزخانه با کابینت طراحی کنید

۲۶۴ بازديد



آموزش طراحی کابینت آشپزخانه: برای طراحی کابینت راه های زیادی وجود دارد و از نرم افزار های متعددی برای انجام این کار استفاده می شود. طراحی کابینت از طرح های مقدماتی دستی شروع شده و به رندر های باکیفیت و واقع گرایانه (Realistic) ختم می شود. اگر قصد دارید نحوه کار با نرم افزارهای سه بعدی طراحی کابینت های کوچک و بزرگ را یاد بگیرید، کافی است با توجه به نوع نیاز خود یکی از نرم افزارهای طراحی سه بعدی مانند اسکچاپ (Sketchup)، تری دی مکس (۳Ds Max)، اتوکد (AutoCad) را برای طراحی کابینت انتخاب کنید.

 

بعد از یادگیری مراحل کار با نرم افزار اسکچاپ و کشیدن طرح های مختلف و متنوع کابینت چوبی و غیر چوبی نوبت به موتور رندرگیری قدرتمند وی ری می رسد که کامل کننده مزایای بی شمار اسکچاپ است. در حال حاضر آخرین نسخه موتور رندرگیری ویری، V-Ray Next نام داردخروجی های نهایی به دست آمده از ویری به قدری زیبا و واقعی است که در نمونه های باکیفیت آن فهم حقیقی یا رندر بودن عکس به سختی قابل تشخیص است.

 

با استفاده از پلاگین ویری می توانید انواع متریال را در طراحی خود وارد کنید و خروجی نهایی را کاملا شبیه به واقعیت در بیاورید. متریال هایی مانند کاشی، سرامیک، سنگ های آنتیک،MDF  های گلاس، تکسچرهای براق و مات کابینت، متریال استیل و پلاستیک مورد استفاده در طراحی کابینت و غیره.

 

طراحی با اسکچاپ خیلی راحت، سریع و با دقت بالا انجام می شود و با داشتن UI یا رابط کاربری منحصر به فرد خود، تجسم فضای سه بعدی را بسیار آسان می کند. این ویژگی به ویژه برای افرادی که در تجسم سه بعدی ضعیف هستند مفید و کارگشا است. همچنین با یادگیری طراحی سه بعدی سرعت پیشرفت فرد در تخصصی که دارد نیز بالاتر می رود. به عنوان مثال ما در وودیانو همواره در کلاس های آموزش هنرهای چوبی و به خصوص در کلاس های نجاری و هنرهای چوبی مخصوص بانوان طراحی با نرم افزار سه بعدی اسکچاپ را به عنوان یک سر فصل مهم در آموزش ها در نظر می گیریم.

حال بعد از این مقدمه قصد داریم اصول طراحی و ساخت کابینت، یراق آلات مورد نیاز برای کابینت، اصول ساخت و نصب باکس ها، ابعاد استاندارد سینک و هود گاز، فضای مورد نیاز برای قرارگیری یخچال، فریزر و ماشین لباسشویی و ظرف شویی و … را بیان کنیم. ارائه این اطلاعات با بهره گیری از سال ها تجربه کار عملی طراحی و ساخت کابینت انجام شده است.

 

یکی از نکات مهم در مطلب آموزش طراحی کابینت با اسکچاپ وودیانو، آموزش استانداردهای دقیق ساخت و طراحی کابینت است که به شما کمک می کند تا طرح های واقعی و اصولی را مدل سازی کنید. در مرحله اول لازم است با اجزای مختلف تشکیل دهنده یک کابینت آشنا شوید. از جمله اجزای یک کابینت آشپزخانه عبارتند از: باکس زمینی، باکس هوایی، درب های زمینی و هوایی، صفحه کابینت، جاچراغی، تاج، پایه های کابینت و اکسسوری های آشپزخانه. در بخش زیر به طور کامل و گام به گام به آموزش طراحی کابینت آشپزخانه و هر یک از بخش های اشاره شده آن می پردازیم؛ 


گام اول: طراحی پایه کابینت آشپزخانه:

در قسمت اول آموزش، به نحوه طراحی پایه کابینت آشپزخانه و اصول انجام این کار اشاره می کنیم.

 

ارتفاع استاندارد باکس زمینی کابینت ۹۰ سانتی متر و عرض آن می تواند بسته به نیاز مشتری تغییر کند. صفحه کابینت دارای ضخامت ۳۲ میلی متری است (البته ابعاد بزرگ تر آن هم وجود دارد). پایه های کابینت متداول هم معمولا ۱۴ سانتی متری هستند (سایزهای دیگر هم موجود است).

 

در این گام با موارد زیر آشنا خواهید شد:

 

ابعاد استاندارد طراحی کابینت

ابزار مورد نیاز برای طراحی پایه کابینت

استفاده از ابزار دایره (circle)

استفاده از ابزار Push/Pull

اصول جابجایی در اسکچاپ و کپی کردن پایه ها

آموزش چرخش و تغییر زاویه در محیط نرم افزار

 

گام دوم: طراحی باکس زمینی کابینت آشپزخانه:

در قسمت دوم قصد داریم نحوه طراحی یک باکس زمینی کابینت را مرور کنیم و ابعاد و اندازه های استاندارد آن را بررسی کنیم. ابتدا اجزای تشکیل دهنده یک باکس کابینت زمینی را با هم مرور کرده و بعد از توضیح ابعاد استاندارد، آن ها را تک تک طراحی می کنیم.

 

در این قسمت با موارد زیر آشنا می شوید:

 

اجزای مختلف باکس کابینت

ابعاد استاندارد هر قسمت

انواع ضخامت متریال برای ساخت کابینت

استفاده از ابزار Rectangle

استفاده از Push/Pull برای ایجاد حجم

ترسیم باریکه های کمکی باکس کابینت

شیار زدن برای پشت بند کابینت

اصول مونتاژ باکس کابینت

 

گام سوم: طراحی صفحه تاپس کابینت آشپزخانه:

در قسمت سوم از آموزش، باکس کابینت زمینی طراحی شده در آموزش قبلی بررسی شده و پایه های آن بصورت کامل  طراحی می شود. در بخش بعدی آن، نحوه ترسیم صفحه کابینت آموزش داده خواهد شد. برای جانمایی پایه های کابینت آشپزخانه، کافیست با انتخاب پایه های کابینت ترسیم شده در باکس کناری و استفاده از ابزار Move اسکچاپ این پایه ها را به باکس زمینی مورد نظر کپی کرده و انتقال داد.

 

در این قسمت با موارد زیر آشنا می شودید:

 

کپی کردن پایه ها و انتقال آن ها

کامل کردن باکس کابینت

توضیح ابعاد استاندارد صفحه کابینت

ترسیم صفحه کابینت با استفاده از ابزار Line

تکمیل حجم صفحه کابینت با استفاده از ابزار Push/Pull

 

گام چهارم: طراحی درب باکس زمینی کابینت:

در این قسمت، به آموزش و طراحی درب کابینت آشپزخانه در نرم افزار اسکچاپ پرداخته شده است. در ادامه نحوه طراحی درب باکس زمینی کابینت بیان می شود. وقتی یک باکس زمینی به طول ۱۰۰ سانتی متر وجود دارد نمی توان از یک درب تک لنگه برای پوشش آن استفاده کرد و باید از درب دو لنگه برای این باکس کابینت استفاده شود تا عملکرد لولاهای کابینت دچار مشکل نشود. برای رسیدن به این هدف کافیست با ابزار Line اسکچاپ و از نقطه میانی (Midpoint) در راستای محور آبی رنگ خطی رسم کنیم و با امتداد آن در چهار طرف، یک مستطیل کامل بکشیم.

 

در این قسمت با موارد زیر آشنا می شوید:

 

اصول طراحی و ساخت درب کابینت

نحوه محاسبه درب تک لنگه و دو لنگه کابینت

نحوه ترسیم درب باکس ام دی اف یا چوبی

اصول کار صحیح درب کابینت

ایجاد بادخور یا فضای لازم بین دو درب کابینت

ایجاد حجم برای درب ترسیم شده

نحوه عملکرد لولای گازور

تعیین محل سوراخ گازور درب کابینت

 

گام پنجم: طراحی باکس هوایی کابینت آشپزخانه:

در قسمت پنجم به توضیح نحوه طراحی یک باکس هوایی کابینت و اجزای تشکیل دهنده آن می پردازیم. یک باکس هوایی از دو بدنه کناری، دو صفحه به عنوان سقف و کف، دو باریکه پشتی، یک سه میل به عنوان پشت بند و یک یا دو طبقه بسته به نیاز تشکیل شده است.

 

در این قسمت با موارد زیر آشنا می شودید:

 

شرح اجزای مختلف باکس هوایی کابینت

تعیین ابعاد استاندارد بدنه و سقف و کف باکس هوایی

ترسیم اجزای مختلف باکس کابینت

جانمایی صحیح محل شیار

اصول طراحی پشت بند و باریکه های باکس هوایی

 

 

گام ششم: آموزش طراحی فیتینگ و طبقه کابینت:

در این قسمت بر روی طراحی فیتینگ و طبقه باکس هوایی کابینت کار می شود. برای رسم طبقه باکس هوایی می توان از ابزار Rectangle استفاده کرد و با ابزار Push Pull اسکچ آپ به اندازه ۱٫۶ سانتی متر به آن ضخامت داده و آن را به یک گروه تبدیل می کنیم.

 

در این قسمت با موارد زیر آشنا می شوید:

 

ترسیم صحیح و بدون عیب طبقه کابینت

تعیین محل صحیح قرار گیری طبقه ها

ابزار مورد نیاز برای طراحی طبقه ها

حجم دهی و جابجایی اصولی

طراحی باریکه پشت بند کابینت

آشنایی با مفهوم فیتینگ در باکس هوایی

ترسیم فیتینگ با زاویه صحیح

 

 

گام هفتم: آموزش طراحی درب باکس هوایی کابینت:

در این قسمت بر روی طراحی درب باکس کابینت هوایی کار می شود. از آن جایی که ارتفاع باکس هوایی ۹۰ سانتی متر و عرض آن ۱۰۰ سانتی متر است، نمی توان از یک درب یک لنگه استفاده کرد و برای کارایی بهتر باید از درب دو لنگه استفاده شود. به همین منظور با ابزار Line اسکچ آپ از نقطه میانی باکس یک خط رسم می کنیم و آن را به یک سطح مستطیلی تبدیل می کنیم. با ابزار Push Pull نیز ضخامت ۱٫۶ سانتی متری لازم برای آن ایجاد می شود و با سه کلیک پیاپی شکل مورد نظر به یک گروه تبدیل می شود (سه کلیک پیاپی بهترین روش برای انتخاب یک المان در اسکچاپ است).

 

در این قسمت با موارد زیر آشنا می شوید:

 

اصول طراحی و ساخت درب کابینت هوایی

نحوه محاسبه درب تک لنگه و دو لنگه کابینت هوایی

نحوه ترسیم درب باکس ام دی اف یا چوبی در کابینت هوایی

اصول کار صحیح درب باکس هوایی کابینت

ایجاد بادخور یا فضای لازم بین دو درب در باکس هوایی

ایجاد حجم درب کشیده شده

نحوه عملکرد لولای گازور

تعیین محل سوراخ گازور درب کابینت

 

 

گام هشتم: آموزش طراحی تاج و جاچراغی کابینت:

در این قسمت نحوه طراحی تاج و جاچراغی باکس هوایی کابینت بررسی می شود. در مرحله اول، باکس هوایی را به یک گروه تبدیل کرده و با Select کردن وارد آن گروه می شویم. برای ایجاد جاچراغی با ابزار Line  اسکچ آپ، ابتدا ۷ سانتی متر در راستای محور آبی رنگ به سمت پایین و سپس ۱٫۶ سانتی متر در راستای محور سبز رنگ حرکت کرده و به نقطه ابتدایی بر می گردیم تا سطح مورد نظر به وجود آید. حال با ابزار Push Pull اسکچاپ ضخامت باریکه ایجاد می شود.

 

در این قسمت با موارد زیر آشنا می شوید:

 

طراحی جاچراغی و نقش آن در مخفی کردن نورهای تزئینی

کشیدن جاچراغی و تعیین محل صحیح آن

طراحی یک مدل از تاج کابینت

استفاده از ابزار Follow me اسکچ آپ

 

 

گام نهم: آموزش طراحی دستگیره کابینت:

در این قسمت نحوه طراحی دستگیره کابینت آشپزخانه بررسی می شود. برای این کار با استفاده از ابزار Line  اسکچاپ یک خط به طول ۲۵ سانتی متر رسم می شود. و طراحی  بر مبنای یک مدل ساده انجام می پذیرد.

 

در این قسمت با موارد زیر آشنا می شوید:

 

نحوه ترسیم دستگیره باکس کابینت

ابزار های مورد نیاز برای ترسیم دستگیره کابینت

ایجاد گروه و جابجایی دستگیره ها

 

 

گام دهم: آموزش کار با پلاگین وی ری اسکچاپ در طراحی کابینت:

در این قسمت قصد داریم با موتور رندرگیری ویری اسکچاپ بیشتر آشنا شویم تا از آن برای رندر گرفتن (و ایجاد تصاویر واقع گرایانه از طراحی انجام شده) در طراحی کابینت ترسیم شده استفاده کنیم. برای شروع کار به استفاده از Vray اسکچاپ دقت کنید که تیک های مربوط به نمایش منوهای وی ری اسکچاپ را از قسمت  View>Toolbarبزنید. برای گرفتن خروجی اولیه و آشنایی با پلاگین ویری ویدیوی آموزشی آن را مشاهده کنید.

 

در این قسمت با موارد زیر آشنا می شوید:

 

فراخوانی نوار ابزار های وی ری اسکچاپ

آشنایی با منوی Asset Editor

فراخوانی متریال ها و اعمال آن ها

تنظیمات اولیه رندر

تنظیم سایز تصویر خروجی


 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.